Theo Evan bo predstavljal CIPER

Ciper je letos preseneteljivo prehitel vse države, ko je že 2. septembra, le dan po začetku nove evrovizijske sezone, sporočil, kdo bo njegov predstavnik na Pesmi Evrovizije 2025. Pesmi sicer še niso predstavili, prav tako ne naslova pesmi.

Pevski in plesni talent je Theo Evan začel razvijati že pri sedmih letih, svojo pot kot avtor pa je začel v najstniških letih. Njegova pot do Evrovizije bo le najnovejše poglavje v zgodbi glasbenika, ki je vselej postavljal glasbo v središče svojega ustvarjanja.

Rojen v Nikoziji, je že zgodaj začel s plesnimi vajami, sodeloval v šolskem pevskem zboru in nastopal v številnih gledaliških produkcijah ter talent šovih po vsem Cipru. S svojimi nastopi si je pogosto prislužil številne nagrade in priznanja.

Po končani srednji šoli The English School v Nikoziji se je preselil v ZDA, kjer je študiral glasbo in performans na svetovno znanem Berklee College of Music v Bostonu, Massachusetts. Študij je zaključil z odliko in bil od takrat že trikrat povabljen nazaj kot častni gost na zaključni slovesnosti univerze, kjer je stal ob boku zvezdnikom, kot so Missy Elliot, Pharrell Williams, John Legend in Justin Timberlake.

Theo je leta 2021 izdal svojo prvo pesem The Wall, od takrat pa si je zgradil močan repertoar singlov, pozorni gledalci pa so ga morda opazili v priljubljeni HBO-jevi seriji Euphoria, kjer se je pojavil kot statist.

Theojeva pesem bo že 41. ciprski glasbeni prispevek na Pesmi Evrovizije. Najboljši rezultat, ki ga je Ciper do zdaj dosegel, je drugo mesto, ki ga je leta 2018 v Lizboni osvojila Eleni Foureira z nastopom Fuego.

Od takrat so se še štirje ciprski predstavniki uvrstili v veliki finale, nazadnje leta 2024, ko je Silia Kapsis predstavljala državo s pesmijo Liar. Ta energična plesna skladba je Cipru prinesla 15. mesto in 78 točk.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 17. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec