Slovenija bo na Pesmi Evrovizije 2025

Slovenija bo ponovno del tekmovanja za Pesem Evrovizije, ki bo prihodnje leto potekalo v švicarskem Baslu, od 13. do 17. maja 2025.

Radiotelevizija Slovenija (RTV Slovenija) je potrdila svojo prijavo za sodelovanje na tem 69. glasbenem tekmovanju, kjer se bodo najboljši izvajalci iz Evrope potegovali za prestižni naziv zmagovalca tega velikega tekmovanja.

RTV Slovenija bo na začetku leta 2025 predstavila način izbora, kjer bomo dobili predstavnika, ki bo zastopal Slovenijo na evrovizijskem odru.

Postopek in pravila za prijavo bodo razkriti v oktobru 2024, ko bodo objavljeni tudi vsi pogoji in način izbora zmagovalne skladbe.

Vsi avtorji in izvajalci, ki bi želeli sodelovati v izboru, bodo imeli priložnost prijaviti svojo skladbo, zato jih že zdaj vabimo, da spremljajo uradne kanale RTV Slovenija, kjer bodo na voljo vse potrebne informacije in navodila za prijavo.

Slovenija tako nadaljuje svojo dolgoletno tradicijo sodelovanja na največjem evropskem glasbenem odru, kjer bomo tudi leta 2025 stiskali pesti za našega predstavnika.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 17. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sek