Izbiramo NAJevrovizijsko slovensko pesem

Jutri se prične novo evrovizijsko leto in odločili smo se, da si ga bomo popestrili že kar na začetku!

Meseci do konca leta so navadno mirnejši meseci v evrovizijskem letu, ko poteka le nekaj predizborov ali pa posamezne države že naznanijo svoje predstavnike, včasih tudi pesmi.

In da nam bodo ti meseci minili hitreje in predvsem bolj zabavno in evrovizijsko obarvano, smo se odločili, da v mesecu septembru in oktobru na naših socialnih omrežjih napravimo prav posebno »tekmovanje«!

Poznate priljubljeno igro ali kvize, v tujini poznane kot »This or That«?

No, na podoben način bomo mi izbirali med vsemi dosedanjimi slovenskimi predstavniki na Pesmi Evrovizije. Le da bomo temu rekli »ta ali ona?«.

Prihodnje leto bomo na slovenskem izboru EMA (ki se vrača!) izbirali namreč že 30. predstavnika Slovenije na tem veličastnem evrovizijskem spektaklu.

Zakaj ne bo torej tik pred tem med prvimi 29. predstavniki oz. pesmimi izbrali tisto, ki vam je bila najbolj všeč?

Kako bo vse skupaj potekalo?

28 pesmi so razporedili v pare, v katerih bomo vsak drugi dan izbirali enega zmagovalca, po principu »ta ali ona?«, ki se bo uvrstil v naslednji krog in se tam pomeril z zmagovalcem druge dvojice. Tako bomo v skupinskem delu najprej med samo pomerili 28 pesmi, v naslednjem krogu 14 pesmi, nato osem pesmi (sedmim se bo pridružila še letošnja predstavnica), nato bomo v polfinalu izbirali med štirimi. Dve najboljši se bosta pomerili v finalnem »ta ali ona«, drugi dve pa se bosta pomerili za tretje mesto.

Skupni del bo trajal med 1. in 27. septembrom, izločitveni »boji« pa bodo od 29. septembra do 27. oktobra.

Skratka, malo za šalo, malo zares!

Kako glasujem?

Za svojo favoritko v paru lahko glasujete z glasovanjem v zgodbi na našem Instagram in Facebook profilu, ali pa s komentarjem pod objavo na našem Instagram, Facebook in TikTok profilu. Tako enostavno. :)

NE POZABITE!

Pričnemo jutri, 1. septembra, s prvim parom – 1xBand s Tih deževen dan (1993) in Darja Švajger s For A Thousand Years (1999).

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 17. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec