Joel deveti na FANvision

Od petka, 12. julija, do nedelje 14. julija je v Hamburgu potekal tradicionalni Eurovision Weekend, oz. evrovizijski vikend, ki vsak leto poteka v poletnih mesecih, da oboževalci Pesmi Evrovizije lažje prebrodimo t.i. »mrtve mesece«, ko evrovizijsko dogajanje rahlo zamre.

Paradni dogodek Eurovision Weekenda je postalo tekmovanje FANvision, na katerem se evrovizijski oboževalci iz sodelujočih Klubov med sabo pomerijo v izvedbi njihovih najljubših evrovizijskih pesmi.

Letos se je temu dogodku prvič uradno pridružil tudi naš Klub OGAE Slovenija, ko smo v Hamburg poslali zmagovalca zadnje Gradevizije, Joela Loyo. Svoje predstavnike je na FANvision imelo 16 klubov OGAE družine.

Joel nas je zastopal s pesmijo SloMo, pevke Chanel, ki je na Pesmi Evrovizije 2022 v Torinu zasedla visoko tretje mesto.

Joel je na koncu večera s 121 točkami zasedel deveto mesto.

Zmagovalka FANvision leta 2024 je postala Martina Fenech, ki je zastopala OGAE Malta s pesmijo Rise Like a Phoenix, zmagovalno pesmijo Pesmi Evrovizije 2014.

Sobotni večer se v nadaljevanju popestrili tudi trije glasbeni gosti, in sicer Hera Bjork iz Islandije, Jendrick iz Nemčije ter Luna iz Poljske.

Zahvaljujoč zmagovalki, bo Eurovision Weekend prihodnje leto najverjetneje na Malti!

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec