Eurovision Weekend v Hamburgu

Hamburg bo od 12. do 14. julija postal središče evrovizijskega sveta, saj bo gostil Eurovision Weekend 2024. Dogodek, ki je že razprodan, bo ljubiteljem Evrovizije ponudil nepozaben vikend, poln glasbe, zabave in nepozabnih trenutkov.

Program se bo začel v petek, 12. julija, s popoldanskim ogledom impresivne Plaze Elbphilharmonie, ki ponuja spektakularen razgled na mesto in pristanišče. Zvečer se bo dogajanje preselilo v Nochtspeicher, kjer se bo odvila uradna otvoritvena zabava. DJ Douze Points in DJ Jay-T bosta poskrbela za glasbo, obiskovalce pa čakajo tudi nastopi na odru in pub kviz.

Sobota, 13. julija, bo poskrbela za pravo evrovizijsko vzdušje. Popoldne bo na sporedu prava evrovizijska plovba po pristanišču s party ladjo "MS Tonne", kjer bo DJ Ox'n-ryd vrtel najboljše evrovizijske hite. V večernih urah se bo v Nochtspeicherju odvil vrhunec vikenda, gala prireditev FANvision. Tekmovanje bo združilo 16 OGAE klubov, ki bodo predstavili svoje talente:

  1. OGAE Avstrija - Elisabeth Sutrich
  2. OGAE Finska - Jarkko Timonen
  3. OGAE Nemčija - Mikal Johansen
  4. OGAE Slovenija - Joel Loyo
  5. OGAE Norveška - Claus Michael Fasting
  6. OGAE Ukrajina - Vankhud
  7. OGAE Združeno kraljestvo - Il Faux-lo
  8. OGAE Češka - Felix Häring
  9. OGAE Švica - The Suganas
  10. OGAE Luksemburg - Mara
  11. OGAE Izrael - Arel
  12. OGAE Danska - Maria Luisa
  13. OGAE Poljska - Dolce Pindy
  14. OGAE Italija - Jessica Lipari
  15. OGAE Malta - Martina Fenech
  16. EC Nemčija - Call Me Survivor

Po tekmovanju bodo na oder stopili posebni glasbeni gostje, ki bodo dodatno popestrili večer. Hera Björk iz Islandije, ki je navdušila z nastopom na Evroviziji 2010 s pesmijo Je Ne Sais Quoi, ter na letošnji Evroviziji, s skladbo Scared of Heights, bo s svojim mogočnim glasom prevzela občinstvo.  

Luna iz Poljske bo poskrbela za nepozaben nastop, kjer bo med drugim predstavila tudi aktualno poljsko evrovizijsko skladbo The Tower.  

Jendrik iz Nemčije, ki je leta 2021 zastopal svojo državo s pesmijo "I Don't Feel Hate", pa bo s svojo karizmo in humorjem zagotovo nasmejal vse prisotne. Po njihovih nastopih bo sledila zabava z DJ Douze Points in DJ Jay-T, ki bo trajala vse do zgodnjih jutranjih ur.

Nedelja, 14. julija, bo v znamenju sproščenega evrovizijskega bruncha. Udeleženci bodo uživali v okusnih sendvičih, jogurtih, sadju, muesli, posebnih hamburških Franzbrötchen ter neomejeni kavi, čaju, vodi in brezalkoholnih pijačah. Brunch bo odlična priložnost za zaključek vikenda v prijetni družbi in ob dobri glasbi.

Glavni prizorišči dogodka bosta tako Nochtspeicher in Nochtwache, oba na Bernhard-Nocht-Strasse 69a v Hamburgu, kjer se bodo zbirali evrovizijski navdušenci in uživali v pestrem programu.

Vikend Evrovizije 2024 bo dogodek, ki ga ljubitelji Evrovizije ne smejo zamuditi. Poleg nepozabnih nastopov in zabav bo to priložnost za sklepanje novih prijateljstev in deljenje ljubezni do Evrovizije.

Se vidimo v Hamburgu in seveda držimo pesti za našega Joela!
Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec