Slogan Malma 2024 je … ENAK?!

Danes sta EBU in SVT, ki organizirata 68. Pesem Evrovizije v Malmu prihodnje leto, sporočili, da bo slogan … United By Music! Čakaj malo, ali ni bil tak slogan že lani?

DA! Bil je in na Pesmi Evrovizije 2024 ostaja ENAK! Še več, EBU je potrdila, da bo slogan United By Music ostal uraden slogan za vse prihajajoče Pesmi Evrovizije, saj bo postal del znamke!

Tako je! Slogan tako po lanski predstavitvi v Liverpoolu ostaja del evrovizijske znamke in globalne predstavitve dogodka, saj slogan zajame prav srčiko Pesmi Evrovizije – združitev različnih narodov povezanih v glasbi!

Do lani smo namreč od leta 2002 bili vajeni, da je vsako leto Pesem Evrovizije dobila nov slogan, s katerim je zajela bistvo tematike, ki si jo je gostujoča država zamislila, za svojo predstavitev. Tako smo do lani imeli kar dvajset različnih sloganov. Bili sta le dve izjemi, leta 2009 Pesem Evrovizije v Moskvi ni imela slogana, leta 2020 in 2021 pa je slogan ostal enak, saj je leta 2020 Pesem Evrovizije odpadla zaradi pandemije.

A od zdaj naprej torej za stalno med nami ostaja dvajseti slogan: United By Music!

Martin Osterdahl je o tem povedal:

Tekmovanje za pesem Evrovizije je več kot le tekmovanje za pesem; je praznovanje moči glasbe, ki združuje ljudi. Po več kot 20 letih uporabe različnih sloganov in ko se bližamo naši 70. obletnici, menimo, da smo našli enega, ki resnično povzema našo blagovno znamko.
Z vzpostavitvijo trajnega slogana bomo dosegli konsistentnost našega sporočila, da nas glasba vse združuje. To je popoln slogan za poudarjanje naših vrednot vključevanja, enakosti, univerzalnosti in slavljenja raznolikosti skozi glasbo.
Ker priljubljenost Pesmi Evrovizije po vsem svetu še naprej raste, verjamemo, da bo uporaba istega slogana vsako leto pomagala naši blagovni znamki, da postane še močnejša.

Med ljubitelji Pesmi Evrovizije je takoj po objavi stalnega slogana prišlo do precejšnjega negodovanja, saj marsikdo meni, da je slogan vsako leto prinesel novo tematiko, okrog katere se je Pesem Evrovizije tistega leta razvijala, prav tako je lahko država tudi preko slogana predstavila tisto, kar je takrat želela. Zdaj, menijo, bo manj te »umetniške svobode«, nekateri celo pravijo, da bo Pesem Evrovizije izgubila del svoje zanimivosti.

Spet drugim je ideja o stalnem sloganu všeč, kot del stalnega »brandinga«.

Kakorkoli že, če nam je všeč ali ne, z nami zdaj ostaja slogan UNITED BY MUSIC!

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec