Turkizna preproga Pesmi Evrovizije 2024

Že kar nekaj let na nedeljo pred velikim finalom Pesmi Evrovizije poteka t.i. otvoritvena slovesnost s sprehodom vseh predstavnikov po turkizni preprogi, na kateri se predstavijo prebivalcem mesta in predvsem sedmi sili. Preproga je skozi leta dobivala različne barve, zadnja leta pa je obarvana turkizno, zaradi glavnega sponzorja Pesmi Evrovizije, Moroccanoil.

Letos se je turkizna preproga vila pred kongresnim centrom Malmö Live, kjer je ob koncu potekalo druženje delegacij in vseh 36 predstavnikov držav. Delegacije so sprejeli županja mesta Malmö Katrin Stjernfeldt Jammeh, izvršni nadzornik Pesmi Evrovizije Martin Österdahl ter predstavniki EBU in švedske televizije SVT.

Otvoritvene slovesnosti se ni udeležila izraelska delegacija, zaradi izraelskega praznika spomina na holokavst.

Poleg predstavnikov sodelujočih držav in njihovih delegacij, sta se po turkizni preprogi sprehodili še voditeljici letošnje Pesmi Evrovizije, Petra Mede in Malin Åkerman.

A zelo malo tega smo videli preko prenosa na YouTubu, celotna prireditev je bila kar majhno razočaranje po lanskoletni grandiozni otvoritveni slovesnosti v Liverpoolu.

Sprehode po turkizni preprogi letošnje otvoritvene slovesnosti je odprla slovenska predstavnica Raiven s svojimi plesalci in člani slovenske delegacije!

Spodaj si oglejte fotoutrinek slovenske predstavnice s turkizne preproge, celotno prireditev pa si lahko ogledate v spodnjem videu.

Foto: EPA

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec