Slovenska popevka 2010

 

Komisija za izbor skladb je ugotovila, da je na razpis pravilno in v roku prijavljenih 107 skladb. Poleg tega je upoštevala mnenje izborne komisije EMA in poslušala še dve skladbi, ki jih je za uvrstitev na Slovensko popevko predlagala komisija EME. Skladbi sta v dogovoru z avtorji in izvajalci upoštevani kot pravilno v roku v roku prijavljeni.

 

Na podlagi 10. člena pravilnika se bodo po ocenah komisije na Slovenski popevki lahko predstavile naslednje skladbe, zapisane po abecednem redu naslovov skladb.

Več na http://www.rtvslo.si/popevka/

 

1. Mozaik – Gašper Rifelj

2. Nore nežnosti – Iva Stanič

3. Otok ljubezni – Darja Švajger

4. Nova pomlad – Katja Fašink in Rok Ferengja

5. Najlepši dan – Aynee

6. Romantičen večer – Kristina Oberžan

7. Mavrica do sanj – Lea Likar

8. Metulj – Naju

9. Signali – Eva Černe

10. Tisto, kar ostane – Slavko Ivančić

11. Poslušaj občutke – Vlado Pilja

12. Odgovor je v tebi – Karmen Stavec

 

Glavno nagrado letošnjega izbora Slovenska popevka si je pripela Darja Švajger, ki je s pesmijo Otok Ljubezni odnesla nagrado strokovne žirije za najboljšo izvedbo in pesem v celoti. Televizijsko in radijsko občinstvo pa je za svoje izvolilo Katjo Fašink in Roka Ferengjo in njuno pesem Nova pomlad.

 

Komisija za izbor skladb je ugotovila, da je na razpis pravilno in v roku prijavljenih 107 skladb. Poleg tega je upoštevala mnenje izborne komisije EMA in poslušala še dve skladbi, ki jih je za uvrstitev na Slovensko popevko predlagala komisija EME. Skladbi sta v dogovoru z avtorji in izvajalci upoštevani kot pravilno v roku v roku prijavljeni

 

Na podlagi 10. člena pravilnika se bodo po ocenah komisije na Slovenski popevki lahko predstavile nas