In takole izgleda kompletni seznam finalistov :

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Po  uvrstitvi v finale, lahko ponovno pričakujemo napeti sobotni večer, saj se bo Slovenska predstavnica Maja Keuc  potegovala za točke, ki jih bo podeljevala Evropa. Kaj lahko pričakujemo. Sam show se bo spremenil, kako da ne, saj je to pač veliki finale. Otvoritveno  pesem Satellite, bo predstavil Štefan Rab, v spremljavi svojega benda.  Pol se bodo pa že zvrstili  nastopi, petindvajset po vrsti. Žal vam kaj več o nadeljevanju showa, ne moremo izdati kaj velik, ker smo morali vsi novinarji zapustiti dvorano. Ali Nemci pripravljajo kaj posebnega kar nismo smeli videti, ali pa ker so že dvorano pripravljali na drugo generalko, ki je v celoti razprodana. Spremljalo jo bo 35.000 ljudi.

Skratka finale bo po štirih letih ponovno zanimiv  za Slovence saj se bomo mi tudi potegovali za kako točko iz Evrope, in seveda upamo, da bo le teh zelo veliko.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 maj 2011

 

No in se je zgodila druga generalka.  Za spremembo oziroma po občutku boljša od prve.  Vendar ….. no ja, izvajalci za katere smo mislili, da bodo izpeljali prvovrstni nastop so bolj ali manj razočarali. Kaj to pomeni. Estonska predstavnica, ki ima prikupno skladbo  je danes na prvi generalki zgrešila marsikateri ton, kar lahko povemo pri Švedskem predstavniku, da je pol zgrešil celotni notni zapis. Glasba je preglasna, on pa pretih, in ali ga bomo videli v finalu, ja vendar ni noben, od prisotnih novinarjev izkazal nekega posebnega navdušenja nad njegovim nastopom. Izraelska predstavnica ravno tako ne prepriča z nastopom, in dvomim, da jo bo rešila zmaga, ki jo je dosegla sedaj že pred več kot desetimi leti. Kaj pa naša Maja, ja dobra je, pa ne zato ker zastopa našo državo ampak ker je res. Morebiti bi njen vokal lahko bil glasnejši v primerjavi z drugimi je pa v primerjavi z drugimi vsaj dobro zapela.

Sam šov bo tako kot prvi povprečen brez kakih, posebnih presenečenj, samo da bo interval act popestrila plesna skupina, namesto  bobnarske, ki je bila velik bolj zanimiva.

Moderatorji pa ponovno  ponujajo povprečje, razen Anke, ki je še zmeraj najboljša od treh, ki nas bodo v četrtek ponovno pozdravili. Četrtek  bo za nas veliko bolj napet , saj se bomo potegovali za uvrstitev v veliki finale, in upamo da nam tokrat uspe.

 

Seznam uvrščenih iz drugega polfinala je pa sledeči:

 

-Avstrija

-Bosna in Hercegovina

-Danska

-Estonija

-Irska

-Moldavija

-Romunija

-Slovenija

-Švedska

-Ukrajina

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 maj 2011

 

In se je pričelo.

 

Prvi dve generalki za prvi polfinale sta za nami. In kaj lahko pričakujemo?  Zvrstilo se bo 19 držav, ki se bodo potegovale za uvrstitev v tako željeni finale. Ampak to že vsi vemo.  Pa mogoče več o sami prireditvi. Trije voditelji nas bodo pozdravili, prva  Judith Rakers drugače voditeljica dnevnika pri ARD, Stefan Raab, ki ni tujec  ESC-ju , prisostvoval mu je že štirikrat kot izvajalec, skladatelj ,producent in mentor, sedaj pa še kot voditelj. In pa Anke Engelke, komedijantka, ki sodeluje z večimi televizijskimi hišami. Zadnja je tudi najbolj prikupna od voditeljskega tria, tako z voditeljskega vidika, kakor tudi z gledalčevega, saj vključuje v svoje vodenje svoje komedijske spretnosti in s tem razbije suhoparnost, in dolgočasnost ostalih dveh. Kot smo že navajeni se pred vsako predstavnico zvrstijo razglednice in Nemci so se vrnili, k starim nam mogoče že malo dolgočasnim, ki prikazujejo življenje  bolj ali manj interesantnih ljudi, prihajajočih iz države, ki bo za tem posnetkom stopila na oder.  Seveda vsak se čuti povezan s sloganom feel your heart beat. Organizatorji še določene detalje same prireditve skrivajo, in na vajah vsaj prvih dveh niso pokazali vsega. Predvsem skrivajo posnetke kako bo izgledalo vse skupaj na malih zaslonih, ker se bojijo, da bi kljub opozorilom, da je zaslone prepovedano snemat, kak nedovoljen posnetek pricurjal v javnost, kar je seveda v času You Tuba za to zelo velika možnost.  In zato vsake toliko le te posnetke ugasnejo ali jih celo sploh ne pokažejo.  Je pa potrebno povedat da glede na videno v press centru  bodo le ti veličastni in smo lahko pripravljeni  na posnetke kot jih ESC še ni imel.

Torej rezume cele prireditve bi lahko označili kot dobro  zamišljeno idejo z mogoče malo manj uspelo izvedbo, ki jo malo rešuje oderski spektakel. Danes bomo Slovenci še lahko z mirnimi živci spremljali prireditev, kajti že v četrtek bomo se tudi mi potegovali za uvrstitev v veliki finale.

 

Predstavljamo vam seznam tistih desetih srečnezev, ki jim je uspelo prepričati Evropo s svojimi nastopi in se tako uvrstiti v veliki sobotni finale.

  In te so:

-Azerbaidžan

-Finska

-Gruzija

-Grčija

-Madžarska

-Islandija

-Litva

-Rusija

-Srbija

-Švica