pogosta vprašanja in odgovori

Zakaj je fino, da postanem član?

Ker klub združuje prave ljubitelje glasbe, v prvi vrsti Pesmi Evrovizije, poleg tega pa še glasbo, ki smo ji priča v Sloveniji.

Kakšne ugodnosti imam kot član?

Vsak član kluba ob plačilu članarine dobi možnost ogleda EME, Slovenske popevke, Melodij Morja in Sonca ter Gradevizija. Vedno pa vstopi na prireditve niso brezplačni.

Ali se naši člani srečujejo s člani iz drugih držav?

Tako kot ostali člani klubov OGAE, se tudi v Sloveniji na svojem mednarodnem srečanju ali zabavi srečujemo z ostalimi člani iz drugih držav. Prav tako imamo med našimi člani tudi nekaj tujcev.

Zakaj je nastala Gradevizija?

Gradevizija je nastala predvsem zaradi zabave, druženja in predvsem pevskih nastopov. Vsi nastopajoči se dobro zavedajo, da z zmago na Gradeviziji ne bodo nikakršne medijske zvezde in nikakor ne moremo primerjati razne "Bitke talentov" ali " Pop stars" z Gradevizijo. Slednja je velika zabava in delo vseh sodelujočih, predvsem pa, da do solz nasmeji občinstvo.

Ali lahko nastopim na festivalu Gradevizija?

Vsak, ki bi rad pel, se lahko prijavi. Do sedaj je na Gradevizijah nastopilo že mnogo izvajalcev, veliko je tudi takih, ki nastopajo vedno znova. Preprosto kliknite na gradevizija@klub-ogae.si in stopili boste v kontakt z nami. Le malo korajže je potrebno.

Ali je Gradevizija javna prireditev?

Do sedaj je bila Gradevizija lokalna in interna prireditev, katero so obiskali zgolj prijatelji in prijateljice ter sorodniki nastopajočih. Do sedaj prireditev ni bila v medijih nikjer objavljena, niti medijsko podprta in v klubu OGAE Slovenija smo mnenja, da tudi v bodoče naj ne bi bila.

Kje lahko kupim karte za ogled?

Karte za omenjeno prireditev lahko kupite preko spletne strani na gradevizija@klub-ogae.si, kjer vam bomo odgovorili na vsa vprašanja glede vstopnic.

Ali je nastop na Gradeviziji podoben "Bitki talentov", "PopStars" in podobnimi izbori talentov?

Nikakor ne gre za podobnost obeh omenjenih talentov z Gradevizijo, saj na Gradeviziji o zmagovalcu odločajo gledalci v dvorani, kateri prisostvuje tudi nekaj slavnih osebnosti. Poudarek na Gradeviziji je petje nastopajočega ter koreografija. Vsekakor je velika mera iznajdljivosti zelo dobrodošla in ponavadi tudi pomaga pri glasovanju.

Ali je vseeno katero pesem želim peti na Gradeviziji?

Ponavadi je veliko zanimanje za pesmi iz Velike Britanije ter Hrvaške in Srbije in Črne Gore. Na Gradeviziji nastopa samo ena država, v izjemnih primerih recimo dvakrat, ponavadi imamo dvakrat Hrvaško, prav zaradi velikega zanimanja s strani nastopajočih.