Tukaj je 16 nastopajočih na EMI 2022

RTV Slovenija je včeraj razkrila 16 izvajalcev, ki se bodo pomerili v prvem in drugem polfinalnem večeru EME 2022 prihodnje leto v februarju, ko bomo iskali slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije, ki bo maja v Torinu.  

Tem 16 izvajalcem se bodo pridružili še štirje iz izbora EMA freš, kjer iščemo mlade, še neuveljavljene glasbene talente.  

Anabel, Batista Cadillac, Bowrain & Brina, BQL, David Amaro, Eva Moškon, Gušti feat. Leyre, Hauptman, Jonatan Haller, July Jones, Klara Jazbec, Le Serpentine, Manouche, Mia Guček, Vedran Ljubenko in Zala Smolnikar  - to je 16 srečnežev, ki se bodo borili za nastop na najveličastnejšem odru na svetu!

Na razpis za EMO in EMO freš se je prijavilo 127 izvajalcev. Novembra smo izvedeli, katerih je 24 izvajalcev, ki si bodo poskušali priboriti eno izmed štirih mest, ki iz EME freš vodijo na EMO. Strokovna komisija (Maja Keuc – Amaya, Matjaž Vlašič, Žiga Pirnat, Maša Kljun, Žiga Klančar) pa je sedaj izbrala še 16 uveljavljenih glasbenikov, ki se bodo predstavili v polfinalih EME 2022.  

EMA 2022

Ta bo letos zopet potekala v treh večerih, in sicer v dveh polfinalnih večerih, kjer se bo predstavilo po osem skladb, med katerimi bo telefonsko glasovanje skupaj s strokovno žirijo izbralo po šest skladb iz vsakega večera, ki se bodo prebile v veliki finale EME 2022.  

O zmagovalcu EME 2022 bo nato v velikem finalu odločalo telefonsko glasovanje in pet strokovnih žirij (50:50), med katerimi bo tudi strokovna žirija  našega Kluba OGAE Slovenija, kar nam je seveda v posebno čast!

Izbrani izvajalci in skladbe z delovnimi naslovi v naključnem vrstnem redu:

  1. Anabel – Tendency
  2. Batista Cadillac – Mim pravil
  3. Bowrain & Brina - Čas je
  4. BQL – Maj
  5. David Amaro - Še vedno si lepa
  6. Eva Moškon - Kliki
  7. Gušti feat. Leyre – Nova romantika
  8. Hauptman – Sledim
  9. Jonatan Haller – Obzorje
  10. July Jones – Girls Can Do Anything
  11. Klara Jazbec – Chasing Dreams
  12. Le Serpentine – Tut teb se lahk zgodi
  13. Manouche – Si sama?
  14. Mia Guček - Independiente
  15. Vedran Ljubenko – H2O dieta
  16. Zala Smolnikar – V ogledalu

POPOTOVANJE DO EME 2022 JE V POLNEM TEKU!

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec