Šesti čut Eve Hren je Popevka 2019!

Za nami je letošnja Popevka 2019, na kateri se je predstavilo svežih 11 skladb, ki so se potegovale za kar nekaj tradicionalnih nagrad Popevke.

Gledalci Popevke 2019 so s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalno skladbo občinstva in Popevko 2019, ki je postala skladba Šesti čut uveljavljene pevke Eve Hren.

Strokovna žirija pa je za svojo zmagovalno skladbe v celoti izbrala popevko Temni svet, ki jo je prepričljivo odpela Ana Soklič.

Nagrado žirije za najboljše besedilo: Tomaž Hostnik za skladbo Kam bi šla?

Nagrado žirije za najboljšo interpretacijo: Ana Soklič za skladbo Temni svet.

Nagrada žirije za najboljšo priredbo: Aleš Avbelj za skladbo Res čudovito je.

Nagrado žirije za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca: Ajda Stina Turek za skladbo V melodiji večnega dueta.

Zmagovalka Eva Hren je za MMC o občutkih ob zmagi povedala:

"Moram reči, da me je priznanje občinstva zares šokiralo! Ko sem spremljala razglasitev rezultatov, se moja pesem ni in ni pojavila, ko so me na koncu razglasili za zmagovalko – resničen šok! Zadnje čase srečujem ogromno ljudi, ki so na dnu, in ta pesem je posvečena njim. To so sami svetli ljudje in upam, da bo moja pesem iskrica, ki jim bo pomagala ponovno zasvetiti v temi." O svoji nadaljnji glasbeni karieri pa dodala: "Moram reči, da sem kar ‘easy rider’, kar se tiče nastopanja, ampak očitno bo treba zdaj večkrat stopiti na koncertni oder."

Na letošnji Popevki so nastopili: Eva Boto in Gašper Rifelj (Dovolj je poletja), Rok Lunaček (Ljubezen), Vudlenderji (Kam bi šla), Ajda Stina Turek (V melodiji večnega dueta), Amadea Begovič (Res je čudovito), 2B (Ko bi jaz), Ana Soklič (Temni svet), Sergije Lugovski (Zdaj je, kar je), Julija Lubej (Midva), Eva Hren (Šesti čut) ter Dare Kaurič & New Swing Quartet (Kam je vsa ljubezen šla?).

Spodaj lahko poslušate vse nagrajene skladbe letošnje Popevke 2019, tukaj pa si lahko ogledate kdo so bili zmagovalci Slovenske popevke od leta 1998 do danes.

Foto: Adrian Pregelj

Zadnje novice

Preberite še...

Trenutno ni dodatnih novic.
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec