Prve vaje velikih 5 in Švedske

Danes popoldan so se v Areni Malmö zgodile še zadnje prve vaje letošnje Pesmi Evrovizije.

Evrovizijski oder je tako prvič preizkusilo še zadnjih šest predstavnikov, in sicer t.i. velikih pet (Združeno kraljestvo, Nemčija, Francija, Italija in Španija) ter lanska zmagovalka Švedska.

Prvi je na oder stopil Olly Alexander, predstavnik Združenega kraljestva, ki je za svojo pesem Dizzy predstavil kar preseneteljiv nastop na evrovizijskem odru. Vsekakor nastop, ki jih s strani Združenega kraljestva kar dolgo nismo bili vajeni. Skupaj s plesalci oz. bokserji je zaprt v manjšo »celico«, v kateri pa z rotacijo kamer dosežejo, da se gledalcu med ogledom nastopa rahlo zvrti, kot pravi tudi njegova pesem. Požel je kar nekaj navdušenja med oboževalci Pesmi Evrovizije.

Na razgret oder je stopil predstavnik Nemčije. ISAAK je s pesmijo On The Run na oder prinesel bolj umirjeno in klasično izvedbo nastopa, a ga popestri z gorečo »dnevno sobo«. Ta detajl bo gotovo pridal k elevaciji nastopa, glasovno pa je vse bilo tako, kot mora biti; na odru ga spremljajo tudi štirje spremljevalni vokalisti.

Naslednja je na odru bila domača Švedska. Dvojčka Marcus & Martinus, ki sta Norvežana in zastopata Švedsko na domačih tleh, sta prikazala skorajda enak nastop, kot na švedskem nacionalnem izboru Melodifestivalen, a je to za Švedsko nekaj povsem običajnega, saj je navadno nastop na finalu Melodifestivalen že izpiljem do potanosti, zato navadno le prilagodijo nastop za evrovizijski oder.

Francija letos ponovno pošilja francosko balado, kot smo jih vajeni od te države, tokrat v izvedbi pevca Slimane. Mon Amour je pesem nabita s čustvi, enako pa lahko rečemo tudi za njegov nastop. Belina njegovih oblačil na beli podlagi, kadri od blizu ter njegov mogočen glas. Gotovo izvedba, ki bo pritegnila gledalce pred TV ekrani.

Duet Nebulossa, ki zastopa Španijo, je za svoj evrovizijski nastop pripravil podobno izvedbo, kot na nacionalnem izboru Benidormfest, seveda pa sta nastop še nadgradila. Pesem odpre na sredini odra, kot se iznad nje in plesalcev dvigne osrednja kocka, kar nekaj pirotehnike proti koncu nastopa, oder pa kraljuje v rdeče zlatih odtenkih. Zorra.

Prve vaje na evrovizijskem odru pa zaključuje Italija, ki na stavnicah trenutno kotira na visokem tretjem mestu. Na evrovizijski oder je s svojo predstavnico Angelino Mango prinesla prav to, kar smo pričakovali. Drzen, drugačen, sodoben a vseeno »poštirkan« nastop. La Noia je na odru skupaj s plesalkami, oblečene v črno čipko, na odru pa je njen tron, ki ga obdajajo trnje in vrtnice. Tudi grafika odra je v enakem stilu.

Oglejte si posnetke s prvih vaj velikih 5 in Švedske v spodnjem posnetku.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec