Pesem Ane Soklič je izbrana!

EMA 2021, ki nas bo pred TV ekrane zvabila 27. februarja, bo letos postregla s povsem drugačnim programom kot navadno.

Na njej bo namreč le ena uradna nastopajoča z le eno pesmijo. Brez izbire, brez glasovanja – le predstavitev. Ana Soklič bo na EMI 2021 namreč predstavila svojo pesem, s katero bo zastopala slovenske barve na Pesmi Evrovizije maja v Rotterdamu.

EMA 2021 bo posvečena pripravam Ane Soklič na EMO in na Pesem Evrovizije, obeležili pa bomo tudi 60-letnico nastopanja Slovenije na Pesmi Evrovizije (od prvega nastopa Jugoslavije, s pesmijo, ki jo je napisal skladatelj Jože Privšek).

Pesem sta izbrali dve komisiji

Pesem, ki jo bo Ana Soklič zapela na velikem evrovizijskem odru, je bila izbrana med 191 skladbami, ki so prispele na javni razpis RTV Slovenija.

V prvem krogu je tričlanska komisija v sestavi Darje Švajger, Vladimirja Graića (avtorja zmagovalne evrovizijske pesmi Molitva) in Ane Soklič izmed 191 skladb izbrala tri pesmi. Komisija drugega kroga, ki so jo sestavljali Darja Švajger, Mojca Menart (direktorica ZKP RTV Slovenija) in Matevž Šalehar Hamo, pa je med tremi izbrala tisto, ki jo bo Ana zapela na EMI 2021 in v Rotterdamu.

Ana je z izborom pesmi zelo zadovoljna, v izjavi pa je ob koncu izdala tudi pomembno podrobnost:

»Iskreno se zahvaljujem vsem, ki so prispevali svoja avtorska dela, težko smo izbirali in izbrali. Dejstvo je, da skladba lahko zveni odlično v interpretaciji drugega pevca, a v moji vokalni izvedbi zveni povsem drugače. Z izbrano skladbo sem zelo zadovoljna, upam, da boste tudi vsi vi. Dobro smo uporabili tudi edinstveno priložnost s posnetimi spremljevalnimi vokali, ki jo zaradi vseh ukrepov dovoljujejo letošnja evrovizijska pravila. Komaj čakam, da bom pesem lahko delila z vami. In, ne, ni balada«

Skladbo bo Ana zapela v angleščini, v ekipi, ki stoji za skladbo, pa naj bi bil tudi avtor mnogih uspešnic. Sodeloval je namreč že z Miley Cyrus, skladba izpod njegovih rok pa je že zmagala na Pesmi Evrovizije v zadnjem desetletju.

Voditelja EME 2021

Skozi letošnjo EMO nas bosta popeljala Nejc Šmit in Lea Sirk, so še sporočili iz RTV Slovenija.

Slovenska predstavnica na Pesmi Evrovizije 2018 v Lizboni Lea Sirk je o novem izzivu povedala:

»Moja želja, da bi vodila Emo, je bila v bistvu precej večja od tiste, da bi na Emi in Evroviziji tekmovala. Veseli me, da bo Ema tokrat drugačna, netekmovalna, saj se kot oboževalka Evrovizije z veseljem vračam k dobrim zimzelenim skladbam. Ema bo torej za mlajše tudi poučna, za starejše pa zagotovo večer lepih spominov. Želela sem si tudi voditi Emo z visokim, postavnim, šarmantnim voditeljem. In dobila sem Nejca Šmita!«

EMA 2021 bo 27. februarja ob 20. uri na Prvem programu TV Slovenija!

Foto: Simm

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec