MAJA KEUC

Foto: MiroMajcen

 

 

 

Maja Keuc je 19-letna pevka iz Maribora, katero je širša Slovenija spoznala v showu Slovenija ima talent, oklicali pa so jo tudi kot Slovenko s črnskim glasom. V medijih so jo označili kot odkritje in debitantko leta 2010, postala pa je tudi nominiranka in finalistka za GONG popularnosti (v kategoriji glasbenikov), kjer je osvojila drugo mesto.

Maloštevilni so jo poznali že prej, saj je šest let prepevala v English student theatru in sodelovala v dveh muzikalih, s katerim je nastopala po vsej Sloveniji, vsako leto pa so gostovali tudi v Cankarjevem domu in tujini.

Od štirinajstega in do šestnajstega leta je prepevala v rock bandu Hrošči, s katerimi je prvič nastopila na televiziji (v oddajah Muzikajeto, NLP, Dobro jutro, Koktajl ...), na radiu, posneli pa so tudi nekaj avtorskih demo posnetkov. Pri sedemnajstih je prvič kot samostojna pevka nastopila v oddaji Hri-bar in začela dobivati prve resne ponudbe za razna sodelovanja. Zvrstili so se tudi številni nastopi z vsemi večjimi slovenskimi izvajalci. Jeseni je nastopila v Križankah v duetu s Tonijem Cetinskim, v Cankarjevem domu z Urošem Perićem, v Slovenskih Konjicah pa s svetovno znanim violinistom Stefanom Milenkovichem in grammy nominirancem, kitaristom Edinom Karamazovim. Letos se je pridružila t.i. projektu Papir (ansambel za prosperiranje glasbe in poezije), kjer deluje kot sopevka svoje učiteljice petja, Ane Bezjak. V letu 2010 so izdali album „Po viharju“, katerega tudi uspešno promovirajo. Maja pravi, da so jo najbolj pritegnila čudovita besedila in zgodbe Roka Vilčnika in da je bilo zadnje čase na tem premalo poudarka, zato je z veseljem sprejela povabilo k sodelovanju pri projektu. Nekateri pravijo, da je to čisto druga Maja kot so je vajeni, sama pa pravi, da je to njena nežnejša plat, ki temelji na vokalnem minimalizmu.

 

Vir: RTV Slovenija