ema2011

Dragi ljubitelji evrovizijske popevke, dočakali smo tudi novo izvedbo našega predizbora, odvrtela se je EMA 2011. Vseh njenih 10 nastopajočih, voditelj Klemen Slakonja, mnogo številna publika s člani OGAE Slovenija v studiu, tremi producenti, gospodom Vanjo Vardjanom, odrskimi scenskimi delavci, snažilkami in na koncu tudi z Boženo, je bilo na koncu skupek odličnega programa, izjemne glasbe, scene, produkcije, režije. EMA 2011 je naredila prelomno obdobje v svoji zgodovini. V vseh prejšnjih 16-ih letih je bilo mnogo pesmi, ki smo si jih požvižgavali še nekaj časa, mnoge so postale že zimzelene in so hiti še danes, a toliko izjemnih pesmi z izjemnimi vokali, kot letos, pa še ne. Zagotovo najboljša EMA do sedaj. Kaj pa sedaj? Enostavno : rezervirajte si soboto, 14. maja 2011 le zase in svoje prijatelje v domačih naslonjačih ali na kakšnem skupnem pikniku in si oglejte nastop Maje Keuc. V finale popevkarskega festivala se bo zagotovo uvrstila, glede na slišano do sedaj ima lepe možnosti za zmago. Ne verjamete ? Mi pa, zato pa gremo v Dusseldorf. Bravo Maja ter vsi nastopajoči na EMI letos.

Tradiconalni Slovenska prireditev EMA je v letošnjem letu doživela očitno spremembo imidža. Predstavljen je bil novi logo, zadolžen je bil novi mladosten, dinamičen moderator in studijo 1 RTV Slovenije spremenjen v trendovsko diskoteko, na sredini okroglo plesišče, ki je služilo kot oder nastopajočim. Dobra energija, dobre skladbe RTV Slovenija je z letošnjo EMO zadela v polno upamo da bodo koncept ponovili še v bodoče.

Skozi finalno prireditev je strokovna žirija izbrala dva superfinalista, izmed desetih nastopajočih, zmagovalca pa je določilo telefonsko glasovanje gledalcev in poslušalcev EME.

Tričlansko žirijo so sestavljale Severina iz Hrvaške, ki je ocenjevala celotno podobo določenega izvajalca na odru. Severina je leta 2006 sama zastopala svojo državo z pesmijo Moja Štikla, z katero je dosegla 12 mesto v velikem finalu.Žiriji je prisostvovala tudi Mojca Mavec, ki je EMO že tudi moderirala, ter bila kometatorka Eurovizijske popevke, ki je ocenjevala koreografijo, in seveda Darja Švajger, ki je Slovenijo zastopala leta 1995 in 1999 na Evrovizijski popevki s pesmima Prisluhni Mi in For A Thousand Years. Darja je ocenjevala petje.

MAJA KEUC-VANILIJA